Inspanningstesten

Conditietest lopen

Een conditietest is niet langer uitsluitend weggelegd voor topsporters maar kan ook jou helpen om volop te genieten van het lopen. Team Curafit kan je hier op professionele wijze in begeleiden.

Samen analyseren we jouw conditie en wordt je op een wetenschappelijk onderbouwde wijze begeleid, welke doelstellingen je ook nastreeft (revalidatie, conditietraining, wedstrijdtraining,…)

Hoe verloopt een conditietest ?

1. Intake gesprek

We bespreken eerst jouw (sportieve) achtergrond, je doelstellingen en basisniveau. Als kinesitherapeut houden we vanzelfsprekend rekening met eerdere blessures, medicatiegebruik en/of bepaalde (familiale) aandoeningen. (Afhankelijk van het gesprek kunnen we je vragen om eerst langs je huisarts of sportarts te gaan voor een medische keuring.)

2. Conditietest op de loopband

Een conditietest in Curafit wordt afgenomen op een loopband waarbij je snelheid en het tijdsinterval optimaal gecontroleerd worden. Je loopt telkens een aantal minuten aan dezelfde snelheid. Nadat we je bloedlactaat en hartslag gemeten hebben zullen we de snelheid van de loopband telkens verhogen. De test stopt automatisch wanneer de snelheid te hoog wordt om vol te houden of wanneer je zelf beslist dat het goed geweest is. Je hebt zelf de touwtjes in handen.

Een conditietest op de loopband is zeer persoonlijk. Afhankelijk van je basisniveau en doelstellingen zullen we de snelheden aanpassen.

3. Analyse van je test en berekenen van je persoonlijke trainingszones

Op basis van verschillende parameters wordt je test grondig geanalyseerd en wordt je huidige conditie in kaart gebracht. Ook bespreken we in functie van jouw doelstellingen jouw groeimarge, optimale trainingszones, mogelijke risico’s.

4. Bespreking van de resultaten

Omdat we zeker willen zijn dat je de analyse goed begrijpt en je de kans willen geven om vragen te stellen nodigen we je graag terug uit om de resultaten te bespreken. Voor ervaren lopers kunnen de resultaten ook via mail besproken worden.

5. Optioneel: Het opstellen van een persoonlijk schema

Naast het in kaart brengen van je conditie kunnen we je steeds verder helpen door het opstellen van een onderbouwd trainingsschema rekening houdend met je trainingsdoelen en blessureprofiel

Dit kan variëren van enkele weken tot verschillende maanden.

Wat moet ik meenemen?

  • Loopschoenen - We vragen je om indien mogelijk je trainingsschoenen mee te nemen waar je meestal mee loopt.
  • Loopoutfit - De test vindt plaats in de praktijk van Curafit. Een korte short en t-shirt zijn voldoende.
  • Persoonlijke hartslagmeter (indien mogelijk) - Om de test zo correct mogelijk te maken vragen we om jouw persoonlijke hartslagmeter mee te brengen waar je zelf mee traint.
  • Douchegerief - De mogelijkheid bestaat om na de test een douche te nemen. Als je dit wenst kan je het nodige hiervoor meebrengen.

Kostprijs conditietest lopen

  1. Een conditietest (incl. intake gesprek, analyse en bespreking) kost € 110
  2. Voor een optioneel trainingsschema (afhankelijk van je doelstellingen) wordt een extra kost van 30 euro aangerekend.
  3. Wil je een persoonlijke coaching/begeleiding, dan kan dit, we bespreken dan samen wat je van ons verwacht, daarna geven wij een aangepaste offerte.

Conditietest fietsen

Voor conditietesten op de fiets werken wij samen met Pieter Bruynseels, je kan bij hem thuis langsgaan, of hij komt ook graag bij ons in de praktijk een test afnemen.

Ga zeker een kijkje nemen op www.wattage.be

Maak telefonisch een afspraak
+32 3 484 35 44